. . .
.
Pagina principală .
Despre noi .
restituiri culturale .
Evenimente artistice .
Conferinţe , workshopuri .
. . .

01.03.06 Avionul va fi trimis printr-o caravană interactivă, prin Europa , plecând din localitatea Traian Vuia , jud. Timiş şi va avea ca punct final al acestui  traseu, Montesson – Franţa. mai multe detalii

17.02.06 În curând se vor finaliza aranjamentele pentru mult aşteptatul moment închinat lui Traian Vuia. Caravana interactivă se apropie !

23.10.05 Concertul spectacol din Peştera Româneşti unde au participat
Orchestra de Suflători Timişoara şi Corul Sf. Rafailo Banatski din Yrenianin (Serbia).

.

Acţiunile noastre

Iata cateva actiuni importante ale noastre, din ultimii ani :

* Am construit avionul lui Traian Vuia (scara 1 :1) si l-am donat in anul 2003 Aeroportului International Timisoara, cu ocazia zilei nationale a Romaniei.
* Am construit in parteneriat cu Politia Romana si IPA Romania , in anul 2003, statuia de bronz, cu bustul domnitorului A.I. Cuza, expusa in fata IJP Timis.
* Cosmonautul Dumitru Prunariu a devenit membru de onoare al fundatiei noastre.
* Emma Nicholson, a efectuat o vizita privata in Timisoara, in 2005 la invitatia fundatiei noastre - pentru o serie de manifestari privind promovarea femeii .
* Am organizat 4 Concerte in Pestera Romanesti, avand oaspeti Orchestra Regala Daneza, Marea Orchestra Universitara din Szeged si Wiena Ostereichies Quintet .etc.

Fundatia Academica Culturala Timisoara, este castigatoarea mai multor proiecte PHARE nerambursabile . Primul, de aprox. 40.000 Euro, pe probleme de agricultura biodinamica, s-a desfasurat in 2002. Acest proiect - unic ca finantare in Romania, este o pledoarie importanta pentru educarea populatiei si a tineretului in spiritul ecologic.
De asmena, acum suntem in plina desfasurare cu un proiect cultural transfrontalier de aprox. 38.000 Euro .

1 | 2 | 3 |4

. .
.
.

Contactaţi-ne !

E-mail la fact@xnet.ro

.
. .
. .
. . . . . . . . .
.
. . .